YU fontovi
Svilajnac001

IZRADA PREZENTACIJA
MOJ KOMENTAR
DEJANOVA STRANA
UVODNA STRANA
CD KLUB 001
FOTO GALERIJE
YU FONTOVI
VESTI I VREME
FORUM I ARHIVA
KNJIGA GOSTIJU
POŠALJI E-MAIL
CHAT 001
DODAJ SVOJ URL
@   webmaster   @
www.svilajnac001.co.rs

  Svi ovde prikupljeni fontovi nalaze se u ponudi i opticaju na raznim sajtovima pa se unapred ograđujem od mogućih zloupotreba. Odavde ih možete slobodno i jednostavno preuzeti. Fontovi su zipovani radi lakšeg prenosa na Vaš računar.

ARIAL ĆIRILICA BOLD 11 KB YU TIMES 33 KB
YU REVUER 10 KB YU TIMES BOLD 32 KB
YU fontovi

12 YU fontova ćirilica

196 KB YU latinica 5  356 kb

22 YU fonta latinica

264 KB YU latinica 6  244 kb

19 YU fontova razno

389 KB YU latinica 7  252 kb
YU latinica 2  216 kb YU latinica 8  410 kb
YU latinica 3  262 kb YU latinica 9  316 kb
YU latinica 4  307 kb YU ćirilica 2  286 kb

  Iz raznoraznih razloga ( @, $ i slično ) veoma je komplikovano i za izradu i za korišćenje koristiti YU fontove na internetu. Pošto potreba za našim pismom realno postoji korisno je imati ih u što većem broju i ja ću se truditi da ih dopunjavam na ovim stranicama. Ukoliko imate neke sugestije ili komentare povodom ove teme bilo bi mi drago da se javite ili mi pošaljete link ka nekom sajtu koji se ovim bavi ozbiljnije nego što sam ja u mogućnosti.
  Ukoliko ne želite da instalirate yu fontove postoji mogućnost da se i tako tekst korektno vidi. U samom internet pretraživaču (IE) kliknite desnim mišem na praznu pozadinu i ukoliko je u opciji enkoding štiklirano auto enkoding svaku stranicu koja je pisana u unikodu videćete upravo onako kako je i napisana. Da bi pri pisanju izbegli upotrebu yu fontova u jezičkoj opciji u samom Windowsu podesite srpski jezik a u opcijama podešavanja fonta (kod skoro svih standardnih fontova) podesite opciju istočna ili centralna Evropa. Imaćete malih problema ukoliko nemate yu tastaturu ali ćete se snaći, samo par slova menja svoju poziciju na tastaturi.
  Glavna primena ove zbirke fontova je za lično štampanje a za komunikaciju preko interneta je najbolje koristiti fontove koje nudi sam Windows jer će ih svako videti onako kako su napisani.